زمان مطالعه : ۵ دقیقه
نویسنده : گروه مالی فناوری کاوی
راهنمای مطالعه

۱-سرمایه گذاری در علم اقتصاد و مالی
۲-سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم
۳-مزایای سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم
۴-معایب سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم

بازار سرمایه

سرمایه گذاری در علم اقتصاد و علم مالی :

در علم اقتصاد ، سرمایه گذاری یعنی خرید کالایی که اکنون مصرف نمیشود اما در آینده فرد به آن نیاز پیدا خواهد کرد و آن کالا برای او سود آور خواهد بود.

در علم مالی ، سرمایه گذاری به این معنی است که فرد یک دارایی مالی نظیر سهام را میخرد و پیش بینی میکند که آن دارایی مالی در آینده سودآور خواهد بود و قیمتش افزایش خواهد یافت ، لذا با فروش به قیمت بالاتر سود بدست خواهد آورد .

سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم :

سرمایه گذاری مستقیم : سرمایه گذار با دانش و مهارت خود وارد بازار میشود و در این شرایط فرد باید مهارت های کافی در زمینه شناخت بازار و تحلیل و بررسی بازار را داشته باشد . البته یاد آوری این نکته هم بسیار مهم است که در سرمایه گذاری مستقیم ، پذیرفتن مسئولیت سرمایه گذاری معادل است با بر عهده گرفتن ریسک ها و تمرکز بر نوسانات حاکم در بازار ها.

سرمایه گذاری غیر مستقیم :

در این نوع از سرمایه گذاری ، افرادی هستند که دارای دانش کافی و مهارت تحلیل و بررسی شرایط بازار و وقت کافی هستند و مسئولیت سرمایه گذاری را نیز برای افرادی بر عهده می گیرند که مهارت و زمان کافی برای سرمایه گذاری ندارند .

مزایای سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم :

مستقیم :

۱-امکان کسب بازدهی بیشتر :

هرچه ریسک در یک سرمایه گذاری بیشتر باشد انتظار کسب بازدهی نیز بیشتر است.

۲-کسب تجربه و یادگیری سرمایه گذاری :

سرمایه گذاری بصورت مستقیم باعث میشود که اطلاعات حوزه مالی و سرمایه گذاری شخص بیشتر شود و به مرور در معامله گری و سرمایه گذاری بهتر عمل کند .

۳-تغییر سهام :

سرمایه گذاران در این روش امکان تغییر سهام موجود در پرتفوی خود را دارند و میتوانند در ساعات معاملات ، خود مستقیما سهام را خرید و فروش کنند .

غیر مستقیم :

۱-سرمایه گذاری با مبالغ کم : ابزار های مالی که در دسته سرمایه گذاری غیر مستقیم قرار میگیرند ، امکان سرمایه گذاری با مبالغ کم را فراهم میکنند.

۲-مدیریت ریسک : وجود تیم حرفه ای در مدیریت ، دارایی های سرمایه گذاران در روش غیر مستقیم باعث میشود تا ریسک سرمایه گذاری به میزان زیادی کاهش یابد و به حداقل برسد.

معایب سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم :

مستقیم :

هرچند که سرمایه گذاری به صورت مستقیم ، میتواند برای سرمایه گذاران تازه وارد بسیار جذاب به نظر برسد ، اما این روش معایبی دارد که لازم است به آنها توجه کنید . برخی از این موارد عبارتند از :

۱-افزایش احتمال ضرر و زیان بیشتر

۲-کاهش امکان نقدینگی

۳-ریسک بیشتر

غیرمستقیم :

۱-نداشتن حق رای در مجامع : در این روش سرمایه گذار بر خلاف روش مستقیم ، سرمایه گذاران عمدتا نمیتوانند در مجامع شرکت کنند و رای خود را به ثبت برسانند .

۲-عدم امکان تغییر در پرتفوی سرمایه گذاری مطابق با سلیقه شخصی : در این روش سرمایه گذار نمیتواند مطابق با سلیقه خود پرتفوی یا سبد سرمایه گذاری را تغییر دهد . چرا که این پرتفوی ، توسط مدیران صندوق مدیریت میشود که از میان تحلیل گران حرفه ای بازار سرمایه انتخاب میشود و همگی مدارک حرفه ای سازمان بورس و اوراق بهادار را دارند.

۳-هزینه مدیریت پرتفوی : برای مدیریت پرتفوی سرمایه گذاری ، هزینه های مستقیم و غیرمستقیمی وجود دارد که بطور مشخص اعلام میشوند. با این حال ، هزینه مدیریت پرتفوی بسیار کمتر از ریسک و هزینه ای است که در سرمایه گذاری مستقیم به دارایی های سرمایه گذاران وارد میشود .

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!