استفاده از ظرفیت جامعه حسابداران رسمی در رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی

 

رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت اقتصاد، یکی از اعضاء هیات‌های موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم باید عضو جامعه حسابداران رسمی باشد و با مشارکت با بقیه اعضاء نسبت به صدور رای عادلانه اقدام کند.

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، مجتبی فراهانی، رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای، در جلسه هم اندیشی و استفاده بهینه از ظرفیت جامعه حسابداران رسمی در حوزه رسیدگی به شکوائیه مودیان مالیاتی، اظهار داشت: جامعه حسابداران رسمی ایران به منظور یاری رساندن به دولت در اعمال نظارت مالی برواحدهای تولیدی، بازرگانی و خدمات و همچنین حصول اطمینان از قابل اعتماد بودن صورت‌های مالی واحدهای مورد اشاره در جهت حفظ منافع عمومی، صاحبان سرمایه و دیگر اشخاص ذیحق و ذینفع تشکیل شده است.
وی افزود: در قوانین جاری ایران، موضوع حسابرسی در قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ مورد تصریح قرار گرفته و طی آن مقرر شد مجمع عمومی هر شرکت سهامی، یک یا چند بازرس را از بین صاحبان سهام یا از خارج از آنها انتخاب کند تا با رسیدگی به حساب‌ها و اسناد و مدارک شرکت، گزارشی از وضعیت عمومی شرکت به مجمع عمومی صاحبان سهام در سال بعد ارائه کند .
فراهانی در ادامه یادآور شد: حسابدار رسمی با دارا بودن مجوز قانونی می تواند خدماتی در زمینه انواع حسابرسی بازرسی قانونی، نظارت بر تصفیه شرکت های منحله، ارزیابی سهام و سهم الشرکه، مشاوره مالی، خدمات کارشناسی به مراجع قضائی، طراحی و پیاده سازی سیستم مالی و … را طبق ضوابط و جامعه حسابداران رسمی ارائه کند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین دینفعان گزارشگری مالی توسط حسابداران رسمی، دولت است که از حیث سیاستگذاری اقتصادی و وصول مالیات از جایگاه ویژه ای برخوردار است، مالیات به عنوان یکی از اصلی‌ترین درآمدهای قابل اتکای دولت در تامین منابع مالی تلقی می شود.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای گفت:  قانونگذار در اجرای ماده ۲۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم به سازمان امور مالیاتی و اشخاص حقیقی یا حقوقی اجازه داده تا سازمان حسابرسی و اعضاء جامعه حسابداران رسمی را عهده دار وظایف حسابرسی و بازرسی قانونی مودیان کنند تا ضمن تنظیم گزارش حسابرسی مالیاتی نسبت به کفایت اسناد و مدارک حسابداری برای امر حسابرسی و تعیین درآمد مشمول مالیات و اظهار نظر نسبت به مالیات‌های تکلیفی که مودی به موجب قانون مکلف به کسر و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی است، اقدام کنند.
فراهانی با اشاره به خصوصیات بارز حسابداران رسمی از قبیل اخلاق حرفه ای، استقلال رای پاسخگویی، دانش مربوط به صنعت، قابل اعتماد بودن و خلاقیت، یادآور شد: وزارت امور اقتصادی و دارایی به موجب دستورالعملی مقرر کرد که الزاما یکی از اعضاء هیات های موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که در مراکز استان‌ها انجام وظیفه می‌کنند باید عضو جامعه حسابداران رسمی باشد و با مشارکت با مابقی اعضاء نسبت به صدور رای عادلانه اقدام کند.
وی گفت: با توجه به اعتماد دولت و مجموعه وزارت امور اقتصاد و دارایی به جایگاه رفیع اعضاء جامعه حسابداران رسمی، انتظار می رود آنها با تکیه به خصوصیات بارز پیش گفته در انجام تکالیف محوله بیش از پیش کوشا باشند.
بر مبنای ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم، در مورد مالیات های قطعی موضوع این قانون و مالیات های غیر مستقیم که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد و به ادعای غیر عادلانه بودن مالیات از طرف مودی، شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی شود وزیر امور اقتصادی و دارایی می تواند پرونده امر را به هیاتی مرکب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع کند.
بر اساس این گزارش، نشست هم اندیشی رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای در این مرکز به میزبانی دبیر کل و اعضاء جامعه حسابداران رسمی و در راستای تحقق بخشی به سیاست های دولت سیزدهم و دستور وزیر اقتصاد بر استفاده از ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی برگزار شد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!