حسابداری چیست؟
حسابداری عبارت است ازهنر ثبت، طبقه بندی وتلخیص رویدادهای مالی یک موسسه، با حداقل یک مشخصه مالی در قالب واحد پولی وتفسیر نتایج حاصل از بررسی این ارقام.
با این حال این اولین یا آخرین تعریف حسابداری نخواهد بود اگرچه برخی ها از آن بعنوان دفتر داری یاد میکردند، اما در این تعریف حسابداری بعنوان یک فن شناخته شده است که میتواند امور آشفته سازمان را سامان ببخشد.
با این تفاسیر اتحادیه حسابداری آمریکا در سال ۱۹۶۶ تعریفی را بصورت زیر ارائه نموده است:
حسابداری عبارت است از: فرآیند شناسایی، اندازه گیری ومخابره اطلاعات اقتصادی که امکان انجام قضاوت ها و اتخاذ تصمیمات توسط استفاده کنندگان از این اطلاعات را فراهم آورد.
به بیانی ساده حسابداری بعنوان یک جزء از محیط اقتصادی شناخته میشود که با محیط در تعامل است.
معادله سرمایه + بدهی = دارایی
اولین بار توسط لوکا پاچیولی عنوان شد. این معادله ساده بنیان حسابداری ونیزی یا دوطرفه است که پاچیولی در کتاب سوما برای نخسین بار به آن اشاره کرده است
حسابداری به عنوان یک سابقه تاریخی
در دیدگاه حسابداری بعنوان یک سابقه تاریخی، هدف حسابداری ثبت صادقانه رویدادهای اقتصادی در یک واحد تجاری میباشد. در این رویکرد وظیفه حسابداری ارزش گذاری شرکت در زمان های متفاوت نیست،بلکه وظیفه حسابداری،ثبت وقایع است.
حسابداری به عنوان یک زبان
حسابداری نیز میتواند یک زبان باشد، از این نظر حسابداری را بعنوان یک زبان در نظر گرفته اند که:
مدیر از طریق آن میتواند با افراد برون سازمانی ارتباط برقرار کند و حجم عمده ایاز رویداد های مالی را به نحوی در قالب ارقام خلاصه کند،که ارزیابی عملکرد شرکت از طریق آن تسهیل میگردد.
همچنین حسابداری زبانی است که بیانگر نحوه مصرف منابع تحت اختیار شرکت است. از طرفی حسابداری میتواند بطور صادقانه نشان دهد که چه رویدادهای مالی در گذشته به وقوع پیوسته است.
حسابدهی
ما از واژه حسابدهی برای اشاره به مفهومی گسترده تر نسبت به واژه مباشرت که عمدتا مربوط به حفاظت از داراییهاست، استفاده میکنیم. این معنا، استفاده ای که “ایجیری” از این کلمه کرده است را تداعی میکند: مسئولیت مدیریت در قبال گزارش در مورد رسیدن به اهداف، آن هم به شکلی که از منابع واحد تجاری به شکل کارا و اثربخش استفاده شود.
رویکرد اهداف-استاندارد ها
تعیین اهداف حسابداری به حل مساله تضاد منافع بین گروه های مختلف بستگی دارد. صورتهای مالی در سایه نیازهای سه گروه شرکت ها، استفاده کنندگان از صورتهای مالی وحرفه حسابداری حاصل میشود.در همین راستا سه رویکرد برای تععین هدف صورتهای شامل رویکرد سازمان گرا، حرفه گرا و استفاده کننده گرا مطرح میباشد.
فرض شخصیت حسابداری این امکان را فراهم می آورد تا بین رویدادهای واحد تجاری با رویدادهای واحد تجاری با رویدادهای شخصی مالکان تمایز قائل شد و بتوان وظیفه مباشرت مدیریت نسبت به مالکان را مورد ارزیابی قراردهند.
فرض تداوم فعالیت، حامی اصل بهای تاریخی در مقابل ارزش های تسویه می باشد.
فرض دوره زمانی منجر به پدید آمدن حسابداری تعهدی،اصل شناخت درآمد و اصل تطابق در سیستم حسابداری بهای تاریخی شده است.
اصل شناخت، به مساله زمان ورورد درآمدها و هزینه ها در حساب مربوط است. محافظه کاری مشروط یا بعد از وقوع،دارای دیدگاه سود و زیانی و گذشته نگر میباشد. حال آنکه محافظه کاری غیرمشروط عمدتا برمسائل مرتبط با شناخت دارایی ها و بدهی ها تمرکز دارد. محافظه کاری مشروط زیرمجموعه محافظه کاری غیرمشروط تلقی میشود.
درجه قابلیت اتکا برابر است با عینیت وسویه در پیش بینی مقادیر واقعی.
براساس اصل افشاء هیچگونه اطلاعات مهمی که مورد علاقه و توجه یک سرمایه گذار عادی باشد،نباید حذف یاپنهان شود.
قابلیت مقایسه در سایه ثبات رویه یک شرکت طی زمان و یکنواختی رویه ها میان شرکت های مختلف حاصل می شود.
تفاوت سود و سرمایه
عبارت سود و سرمایه در بافت شرکت، معانی متفاوتی به خود میگیرند.“سرمایه” و“سود” ازجمله با اهمیت ترین مفاهیم حسابداری تلقی می شوند. معمولا حسابداران سرمایه را یا ارزش دفتری سهام عادی برابر میدانند و سود خالص سهامداران عادی می پندارند. هندریکسن برای بسط مفاهیم سود ونگهداشت سرمایه،عبارات سرمایه و سود را از منظر حسابداری اینگونه تعریف میکند :
سرمایه عبارت است از ارزش تمام پول هایی که به واحد تجاری فرض داده شده است، شامل اوراق سهام،اوراق بدهی وتمام ابزارهای مالی که شرکت درجهت تامین مالی منتشر کرده است. مجموعه این ابزارهای مالی “ارزش ویژه” نام داشته و مالکیت سهام دارا عادی در شرکت به عنوان “حقوق صاحبان سهام” شناخته میشود.به این ترتیب “سود اقتصادی” یا همان “سود” بیانگر عایداتی است که به تمامی مالکان ارزش ویژه، ازجمله صاحبان سهام و بستانکاران تعلق دارد. در واقع سود اقتصادی همان سود قبل از کسر هزینه بهره میباشد. از طرفی “سود خالص” تنها سود متعلق به سهامداران بوده و نشان دهنده سود واحد اقتصادی پس از کسر هزینه بهره می باشد.
چرا فعالان اقتصادی به خدمات و دانش حسابداری نیاز دارند؟
همواره سود و زیان به روز خود را داشته باشند.
صاحبان کسب و کار می بایست نسبت به عملکرد خود همواره آگاهی داشته باشند و یکی از ابزار های مهم درک این موضوع داشتن یک سیستم حسابداری پویا می باشد، از این رو فهم و درک صحیح از سود یا زیان دوره مالی میتواند آنان را نسبت به عملکرد خود آگاه سازد
نسبت های مالی را بشناسند و به موقع از آن کمک بگیرند.
ضرورت وجود یک فرد متخصص به عنوان مدیر مالی یا واحد تخصصی به نام مدیریت مالی می تواند مدیران عالی رتبه و تصمیم گیران اصلی سازمان و همچنین مدیران میانی سازمان را از داشتن اطلاعات مالی و شناخت نسبت های مالی از جمله شاخص سود آوری ، اهرم های مالی و … بی نیاز نماید و با تحلیلی که از سوی آن واحد ارائه می شود از ریسک های سازمانی و برون سازمانی جلوگیری نمایند.
متناسب با ورودی ها ، خروجی ها را کنترل نمایند.
یکی از مهارت های مدیران کنترل جریان های نقدینگی و خروج منابع مالی متناسب با ورودی آن جریان است از این رو حسابداران نقش کلیدی را نسبت به تصمیمات مدیران ایفا می کنند . داشتن یک سیستم مالی و حسابداری منسجم که تمامی دریافت ها و پرداخت ها به موقع و به روز ثبت شده باشند می تواند کمک شایانی به این موضوع نماید.
بتوانند به موقع تصمیم گیری و اقدام نمایند.
گزارش های حسابداری می تواند بهترین ابزار برای اخذ تصمیم مدیران درون سازمانی و افراد برون سازمانی باشد که میخواهند نسبت به یک سازمان و عملکرد مالی آن تصمیم گیری نمایند و برای ورود یا خروج از سازمان در بهترین زمان ممکن اقدام نمایند.
خدمات حسابداری
تمامی خدمات حسابداری را به صورت کامل و کاربردی از ما بخواهید
تهیه و تنظیم کنترل های داخلی و استقرار چارت سازمانی
یکی از ضرورت های اشخاص برای داشتن کسب و کار اطمینان از نحوه عملکرد سیستم استقرار یافته در محیط سازمان می باشد. کاهش ریسک های سازمانی از اهداف کلان مدیران عالی شرکت ها بوده و این موضوع تنها با داشتن یک سیستم کنترل داخلی قوی امکان پذیر خواهد بود.
این کنترل های داخلی سیستم فروش، خرید کالا، دارایی ثابت، حقوق و دستمزد، موجودی مواد و کالا و نگهداشت آن، دریافت و پرداخت وجه و اوراق بهادار و … را در برمی گیرد. تیم ما در مجموعه مالی فناوری کاوی با شناخت خطرات و ریسک های ذاتی با استقرار کنترل های داخلی قوی از هرگونه مخاطرات در محیط کسب و کار مراقبت حرفه ای می نماید و سازمان را در داشتن چارتی دقیق متناسب با نوع فعالیت یاری می نماید.
ارزیابی کسب و کار و استقرار سیستم مالی
تمامی صاحبان کسب و کار با هرنوع صنفی شامل تولیدی ، پیمانکاری ، بازرگانی ، خدماتی و حتی فروشگاه هایی که بقا ، توسعه و دانستن اطلاعات مالی جز اولویت های اصلی آن ها می باشد با داشتن یک سیستم حسابداری منسجم و دقیق می توانند حساب شده تصمیم بگیرند ، به جلو حرکت کنند و برای آینده خود اهدافی روشن داشته باشند. گروه مالی فناوری کاوی با مشاوره رایگان به صاحبان کسب و کار اعم از حقیقی یا حقوقی در داشتن سیستم حسابداری که تمامی نیازهای تصمیم گیران و،سهام داران و شرکا را برطرف سازد کمک خواهد نمود و با آنالیز دقیق شرایط حاکم بر آن کسب و کار تمامی پیش نیازها و ضرورت ها را اعلام تا منجر به استقرار یک سیستم مالی قوی گردد.
استقرار تیم حرفه ای حسابداری و نیروی خبره
همواره یکی از دغدغه های مدیران جذب نیروی سلامت ، کارآمد و مناسب برای مسئولیت های حساسی چون حسابداری و مدیریت مالی می باشد و اعتمادسازی اولین اصل این مسئله ی مهم می باشد. گروه مالی فناوری کاوی با شناخت نیاز های صاحبان کسب و کار و رعایت تمامی اصول اخلاقی و حرفه ای با جذب و استقرار نیرو متعهد تمام وقت و پارت تایم و رعایت تمامی منشور های سازمانی شرکت ها و اشخاص حقیقی را در این رابطه کمک می نماید و با سرپرستی نیروها و عملکرد آن ها تمامی نگرانی مدیریت را رفع می نماید.
انجام خدمات اداری
و پرسنلی موثر بر مسائل مالی
گروه مالی فناوری کاوی صاحبان کسب و کار را در تمامی زمینه های کارگزینی و استخدامی تنظیم و انعقاد قراردادهای کار مدت معین کارکنان، قراردادهای آزمایشی، قراردادهای تمدیدی، قراردادهای تجدیدی، قراردادهای مشاوره، انتقال، جابجایی، خاتمه خدمت کارکنان و سایر موارد مشابه طبق ضوابط و دستورالعملهای وزارت کار در سال مورد قرارداد یاری می نماید و با مدیریت امور منابع انسانی اقدام به تهیه پرونده پرسنلی به صورت دستی و مکانیزه و نگهداری امن و محرمانه از محتویات آن و ثبت، تهیه و تنظیم کارکرد کارکنان و ثبت مرخصیها و غیبتهای روزانه و ساعتی کارکنان، ماموریت، اضافهکاری، شبکاری، نوبتکاری، جمعهکاری و سایر موارد قانونی به واسطه دستگاه ورود و خروج پایوفای همکاران سیستم و یا … می نماید.
و در نهایت نسبت به تهیه لیستهای حقوق و مزایای کارکنان، تهیه لیستهای بیمهای و پرداخت حقوق
و مزایای ماهیانه کارکنان و تهیه و توزیع فیش حقوق به نیابت از کارفرما اقدام خواهد نمود.