تسهیل کسب وکار و تشویق کارآفرینی از رویکردهای اصلی نظام اقتصادی و مالیاتی در دولت سیزدهم است
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، دکتر احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست «بررسی نقش مالیات در مسئولیت های اجتماعی» که با حضور دکتر داود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی و مدیران این سازمان و موسسات و جمعی از خیرین سراسر کشور برگزار شد اظهار داشت: حمایت های دولت در حوزه مسئولیت های اجتماعی دو دسته اند؛ یک دسته از کمک های مستقیم دولت مانند یارانه، پرداخت مستقیم، بودجه حمایتی در اختیار نهادهای دولتی برای حمایت از بیماران خاص و بودجه حمایتی مربوط به دانشگاه ها است. دسته دوم حمایت های غیرمستقیم است به این معنا که عاملان فعالیت های اجتماعی از جانب دولت مورد حمایت قرار بگیرند و ماده ۱۷۲ قانون مالیات های مستقیم نیز از همین جنس است.
وی با بیان اینکه مسیر استفاده از حمایت های ماده ۱۷۲ قانون مالیات های مستقیم هموار شده افزود: در اصلاحات سال ۱۳۸۰ کمک های ساخت مدارس و دانشگاه، سپس در دهه ۹۰ نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد به آن اضافه شدند. در یک سال اخیر ۲۵ مجوز در این خصوص صادر شده که معادل مجوزهای تمام سال های گذشته است. همچنین در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶ هزار شرکت و ۱۰۰۰ شخص حقیقی به جای پرداخت مالیات از ظرفیت کمک به خیریه ها استفاده کردند و مشمول معافیت مالیاتی شدند.
دکتر خاندوزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ از حدود ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد قابل شناسایی و ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه های قابل قبول مالیاتی پذیرفته شده است تصریح کرد: درست است که این رقم به حساب دولت واریز نشده است اما در همان مسیری خرج شده که مورد هدف دولت بوده و این مسیر مستقیم منجر به حمایت های مدنظر دولت شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه دولت گاها امکان کمک مستقیم به برخی انجمن های حمایت از بیماران خاص را ندارد اما با اعمال مشوق های مالیاتی میتواند خیرین را تشویق کند تا در این مسیر قرار بگیرند خاطرنشان کرد: مجموعه این حرکت در راستای انگیزه بخشی به امور خیر و در بلندمدت حرکت به سمت نظام مشارکت مردمی انجام میشود. برای انگیزه بخشی باید از این ابزار بیشتر استفاده کنیم.
منبع : سازمان امو مالیاتی